chrome firefox opera safari iexplorer

Браконьєри у період нересту завдали державі збитків на півмільйона гривень

12 червня 2013 о 09:39

Період весняно-літньої нерестової заборони у переважній більшості дніпровських водосховищ закінчується 10 червня. На Канівському водосховищі в межах адміністративної території м. Києва та Каховського водосховища цей період триватиме до 13 та 18 червня відповідно.

За інформацією прес-служби Дніпровської екологічної прокуратури, за результатами організованих рейдових перевірок встановлено 2,4 тис. фактів незаконного лову риби, вилучено більше 11 тонн незаконно добутої риби, 336 сіток, 81 човен.

За виявленими фактами порушень нараховано збитків на суму більш ніж 500 тис. грн, заявлено 84 позови на суму 350 тис. грн.

За безпосередньої участі прокурорів Дніпровської екологічної прокуратури у рейдових перевірках, виявлено 52 факти кримінальних правопорушень, відомості про які внесено до ЄРДР.

У ході перевірок додержання вимог законодавства правоохоронними та природоохоронними органами державного контролю також виявлені факти неналежного виконання ними своїх обов’язків.

Поширеними фактами порушень є формально проведені перевірки, невжиття вичерпних заходів до порушників, порушення при притягненні до адміністративної та кримінальної відповідальності.

У зв’язку з цим, Дніпровською екологічною прокуратурою винесено 40 постанов про проведення перевірок, внесено 25 документів прокурорського реагування за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 41 посадову особу органів державного контролю. Перевірки у вказаній сфері тривають.

«Рідна країна»

 

 

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути