chrome firefox opera safari iexplorer

Прокуратура домоглася очищення прибережної землі на Дніпропетровщині

27 липня 2012 о 15:49

Завдяки втручанню Дніпровської екологічної прокуратури майже гектар землі біля річки Дніпро очищений від шлаку, яким його засмітив металургійний комбінат у порушення земельного та екологічного законодавства України. Про це УНН повідомила заступник генерального прокурора Дніпровської екологічної прокуратури Луїза Альфредівна Яковлева.

Дніпровською екологічною прокуратурою із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області та Головного управління Держкомзему у Дніпропетровській області проведено перевірку додержання вимог земельного та екологічного законодавства під час використання земельних ділянок, які розташовані в межах прибережної захисної смуги р.Дніпро, під виробничі цілі посадовими особами ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського».

Перевіркою, проведеною фахівцями управлінням Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель у Дніпропетровській області в березні 2012 року встановлено, що ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського» всупереч вимогам ст.ст. 125, 126, 211 Земельного кодексу України самовільно зайнята й засмічена земельна ділянка площею 0,84 га шляхом насипання шлаку на землі водного фонду. Загальна сума завданої шкоди від засмічення земельної ділянки становить, згідно з розрахунком спеціалістів Держекоінспекції, 165 107 250 грн.

З метою усунення виявлених порушень Дніпровською екологічною прокуратурою 02.07.2012 генеральному директору ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського» внесено припис з вимогою звільнити згадану вище земельну ділянку та привести її у придатний для подальшого використання стан. На виконання зазначеного припису підприємством виконано рекультивацію самовільно зайнятої земельної ділянки на підставі розробленої та затвердженої проектної документації.

05.07.2012 листом №01/469 генеральний директор ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат ім.Дзержинського» повідомив, що порушення вимог земельного та екологічного законодавства усунуто, видалення шлаку, яким була засмічена земельна ділянка, завершено.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути