chrome firefox opera safari iexplorer

Книгарні «Сяйво» рейдери завдали збитків на 5,5 мільйона гривень

29 серпня 2011 о 12:06
Збитки, завдані рейдерами книжковому магазинові «Сяйво», оцінюють у 5,5 мільйона гривень.Про це заявила директор книгарні Алла Лазуткіна, пише«Коммерсант»."Устаткування вивезли, книги теж, зі стін збили штукатурку, усюди лежав мотлох і порожні пляшки", — розповіла вона після«розблокування» магазину.Лазуткіна додала, що представники Київської міськдержадміністрації запропонували відкрити книгарню як нову юридичну особу."Ми підготували штатний розклад і список колишніх співробітників, які хочуть працювати тут і надалі", — сказала директор магазину.

Як відомо, «Сяйво» припинило роботу в лютому 2010 року в результаті конфлікту між колишніми співвласниками фірми «Орфей-1» (мала 50% у статутному фонді ТОВ « Книгарня „Сяйво“») Ростиславом Корнієнком і Костянтином Клімашенком, кожен з яких претендував на цю частку.

8 лютого 2010 року Корнієнко в супроводі декількох десятків молодих людей увійшов у магазин і представився співробітникам новим директором.

Наступного дня прихильників Корнієнка видворили із приміщення, однак 19 лютого магазин знову захопили невідомі.

30 серпня 2007 року Шевченківська райрада прийняла рішення щодо приватизації приміщення магазину, а 16 вересня 2009 року управління комунальної власності Шевченківської РДА продало його за 2,24 мільйона гривень ТОВ « Абріль-Студіо».

Ця компанія передала магазин в оренду ТОВ «Українська книга», директором якого є Корнієнко.

У грудні 2009 року прихильники Клімашенка звернулися до Господарського суду Києва з вимогою скасувати приватизацію магазину.

Позов почали розглядати 1 березня 2010 року, а в травні 2011 року той же суд визнав приватизацію недійсною.

Однак до недавніх пір судовим виконавцям не вдавалося потрапити в магазин, оскільки він був замкнений. 26 серпня «Сяйво» таки розблокували.  

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути