chrome firefox opera safari iexplorer

Будинки 2000-х років потрапили до рейтингу найнебезпечніших в Україні

13 червня 2013 о 16:41

Журналісти програми «Територія обману» разом з експертами склали рейтинг найнебезпечніших будинків, які у найближчому майбутньому можуть руйнуватися.

При складанні списку враховувались проблеми будівництва при їхньому зведенні, ґрунту і неналежного догляду і ремонту.

Загалом їх можна розділити на п'ять видів, пише ТСН.ua.

Отже, на п'ятому місці – будинки серії «АППС Люкс». Вони побудовані на початку 2000-х років. За вище названих умов приблизний строк їхньої придатності 60 років.

На четвертій позиції — будинки серії «Т4», які будувалися на початку 90-х. Строк їхньої придатності, за тими ж підрахунками, 50 — 60 років. Тобто, проблеми з ними почнуться вже з 2040 року.

Третя позиція за «чешками». Перші будівлі побудували в 70-х роках. Такі за певних умов стоятимуть ще 40 років.

Другими йдуть «сталінки». Їх почали будувати ще у 30-х. Можливо, вони б і стояли довше, але через недогляд – максимум років 20.

Але лідерство рейтингу — в «хрущовок». Через масове перепланування, через недогляд та швидке будівництво. Адже їх планували, як тимчасове житло.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути