chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні під загрозою ліквідації більше 2000 шкіл, — екс-міністр

29 квітня 2013 о 08:50

В Україні під загрозою ліквідації виявилися більше двох тисяч шкіл, понад півтори сотні цього року будуть закриті.

Про це пише в своїй статті для ZN.UA голова Громадської ради освітян і науковців України, екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

«Спроби парламентського комітету з науки і освіти привернути увагу до проблеми ліквідації шкіл не увінчались успіхом. Верховна Рада України 16 квітня не захотіла навіть включити до порядку денного питання про проведення парламентських слухань із цієї проблеми. А ситуація непроста. Середня школа, особливо сільська, аж волає, аби зменшити наповнюваність класів», — зазначив експерт.

Він звернув увагу, що на потреби освіти в Держбюджеті-2013 так і залишилася цифра 6,2% валового внутрішнього продукту (ВВП), а на науку — 0,3% ВВП, що нижче передбаченого законом на 3,8 і 1,4% відповідно.

«Обіцяні вчителям і вченим зміни в бюджет за підсумками І кварталу ніхто робити не збирається. Таким чином, освітяни недоотримають 57 млрд грн, а вчені — 52 млрд грн», — підкреслив екс-міністр.

Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути