chrome firefox opera safari iexplorer

До Київа з'їдуться світові фахівці захищати велосипедистів і пішоходів

18 червня 2013 о 13:42

З 19 до 22 червня Київ прийматиме Міжнародну конференцію «Безпека пішоходів і велосипедистів». Вона буде першим заходом Міжнародної організації з безпеки дорожнього руху (La Prevention Routiere Internationale, PRI) на пост-радянському просторі, пише Gazeta.ua.

З українського боку подію організовує «Асоціація безпеки дорожнього руху». Участь візьмуть провідні фахівці з усього світу.

«Становище з безпекою на дорогах України є досить гострим. Засилля аварійності й каліцтв ставить нашу державу у рейтингах постраждалих від ДТП на рівень країн Африки. Смертність у 2012 році зросла на 18-20% рік відносно 2011-го: до 5800—5900. Це найбільший приріст цих показників, починаючи з 2005 року», — каже Антон Вакуленко, волонтер Асоціації велосипедистів Києва.

І це при тому, наголошує він, що ніякого економічного чи кредитного буму зараз нема, радше навпаки, тож кількість автовласників приростає не такими стрімкими темпами, як кількість аварій за їхньою участю.

«До конференції з проблем безпеки долучаться провідні фахівці з усього світу. Показово, що вперше за понад півстолітню історію PRI проводить свій захід на теренах колишнього СРСР», — зазначає Вакуленко.

Мета зустрічі – звернути увагу суспільства на потребу забезпечити захищеність пішоходів і роверистів як найвразливіших учасників дорожнього руху, почати активні дії з реалізації заходів, спрямованих на їх захист і сприяти досягненню оголошеним ООН Цілям десятиліття в частині безпеки дорожнього руху.

Відбудеться захід під патронатом Кабінету Міністрів та особисто віце-прем'єра Костянтина Грищенка.

Конференція кидає виклик дослідникам, практикам і політикам – робити безпечнішим пересування пішоходів і велосипедистів. Організатори стверджують, що тема не обмежує увагу до цього питання лише читанням доповідей. Цим міжнародним з'їздом вони заохочують доповідачів до вивчення практичних результатів впровадження безпечних систем дорожнього руху.

Розділи: Суспільство