chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Джазове літо-2013» в Україні

14 червня 2013 о 11:21

Нинішнє джазове літо в Україні буде більш ніж просто насиченим. У Львові на цих вихідних «Alfa Jazz Fest» приймає легендарних музикантів, таких як 75-річний контрабасист Чарлі Хейден, знаменитий контрабасист з Ізраїлю Авішай Коен і володар десяти «Греммі» драйвовий вокаліст Боббі Макферрін.

А вже наступного тижня у тур Україною в рамках міжнародного фестивалю «Ukraine Jazz Summer-2013» (Джазове літо в Україні-2013) уперше вирушають Аллан Харріс, Ів Корнеліус, Офрі Нехемія, ізраільський піаніст Рой Ассаф, одні з кращих джазменів пострадянського простору Аркадій Овруцький та ізраільський саксофоніст Роберт Анчиполовський.

Аллан Харріс тричі отримував премію The New York Nightlife Award у номінації «видатний вокаліст». Так само як і співачка Ів Корнеліус була визнана «Джазовим вокалом року» у свій час.

Не менш інтригуючим буде виступ і нової зірки молодого джазу — Офрі Нехемія. Він почав грати на барабанах з 2-х років і є постійним учасником квартетів Элі Дегібрі та Авішая Коєна, гастролюючи з ними по всьому світу.

25 та 26 червня музиканти дадуть концерти у Києві, 28 та 29 червня — в Одесі, а 30 червня відвідають Сімферополь.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути