chrome firefox opera safari iexplorer

Хорватія обіцяє видавати візи українським туристам за 5 днів

05 червня 2013 о 16:03

Хорватія має намір забезпечити видачу віз українським туристам протягом не більше п'яти днів з моменту подання заявки.

«Ми зробимо все можливе, щоб позбутися перешкод на шляху до того, щоб всі охочі отримали візи. Ми сподіваємося, що візи не будуть перешкодою для відвідин Хорватії туристами», — заявив на прес-конференції у Києві посол Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч.

За словами Відошевіча, у термінових випадках візи будуть видаватися протягом трьох днів. А ось візи для українців, які мають намір відвідати республіку не з метою туризму, а з іншими цілями, видаватимуться протягом 10 днів.

Відошевіч повідомив, що протягом найближчого часу Хорватія планує відкрити п'ять візових центрів у Києві, Львові, Одесі, Донецьку та Харкові.

«Таким чином, ми дамо можливість отримувати візи громадянам України, які проживають у регіонах України», — сказав він.

При цьому акредитовані при посольстві туристичні агентства зможуть звертатися за отриманням візи безпосередньо в посольство без звернення у візовий центр.

Відошевіч також нагадав, що до 31 грудня 2013 року громадяни України, які мають шенгенську візу, зможуть в'їжджати у Хорватію без хорватської візи.

У той же час, міністр туризму Хорватії Дарко Лоренцін зазначив, що Хорватія в 2013 році має намір зберегти туристичний потік з України на рівні 2012 року і прийняти близько 70 тис. туристів.

Він також повідомив, що середні витрати українських туристів у Хорватії знаходяться на третьому місці після витрат туристів зі США та Росії, яких витрачають в Хорватії 115-120 євро на добу.

Нагадаємо, термін дії рішення уряду Хорватії про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян України закінчився 31 жовтня 2012 року. Як очікується, 1 липня 2013 року країна стане повноцінним членом Євросоюзу.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути