chrome firefox opera safari iexplorer

Із замку Річарда в Києві зроблять прибутковий будинок?

19 червня 2013 о 13:23

Замок Річарда скоро перетвориться на прибутковий будинок — приміщення, в якому всі квартири здаються в довгострокову оренду.

Його власник, американець українського походження, зараз готує проект реконструкції, пише Українська правда. Київ з посиланням на «Вести».

Господар замку Юрій Чопівський — онук міністра уряду УНР Івана Фещенка-Чопівського. Будинок він придбав ще в кінці 90-х років. Спочатку хотів зробити магазини, офіси та ресторани, а потім збирався будувати готель.

«Тут буде прибутковий будинок, зараз працюємо над проектом», — сказали в оточенні Чопівського.

У департаменті архітектури мерії це підтвердили.

«Замок Річарда буде прибутковим будинком. Раніше його власники хотіли зробити житловий будинок. І коли прийшли до нас з такою пропозицією, то ми були проти. Не можна на Андріївському узвозі зводити житлові будинки», — розповів заступник директора департаменту архітектури КМДА Андрій Вавриш.

За його словами, існування прибуткового будинку — квартири для оренди, обставлені меблями, — цілком припустимо.

Перебудовувати замок господареві суворо заборонено, він повинен залишитися точно таким, як і на початку минулого століття. Хіба що дозволять знести будівлі радянських часів.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути