chrome firefox opera safari iexplorer

Київ оголосив надзвичайну ситуацію на схилах Дніпра через зсуви

07 червня 2013 о 12:47

КМДА надала статус надзвичайної ситуації місцевого рівня у зв'язку з загрозою зсувів на 11 об'єктах, зокрема, на окремих ділянках схилів Дніпра у Печерському районі.

«Пропоную оголосити надзвичайну ситуацію, яка сталася у результаті зсувів на схилах Дніпра від Володимирської гірки до Печерського ландшафтного парку», — заявив під час засідання штабу начальник управління НС Києва Сергій Рюмшин.

На аварійних схилах влада розпорядилася негайно почати протизсувні роботи.

Раніше КМДА надала такий статус, зокрема:

— схилам біля озера Глінка біля пер. Філатова та б-ру Дружби Народів у Печерському районі;

— ділянці на вул. Академіка Кащенка, 154 (Мишеловська балка) в Голосіївському районі, де подальший розвиток процесів зрушень може спричинити руйнування доріг, комунікацій, приватних будинків та інших споруд;

— ділянкам поблизу будинків №№ 22, 24, 26 на вул. Адмірала Ушакова, біля будівлі на вул. Квітки-Основ'яненка, 14 (Мишеловська балка) у Голосіївському районі;

— територіям схилів Батиєвої гори (на розі вул.Локомотивної і Краснодонської), ділянці Батиєвої гори на розі вул. Провідникової і Радісної;

— території поблизу будівлі в Навчальному пер., 7, що в Голосіївському районі.

На цих ділянках проводяться протизсувні заходи: зведення підпірних стін, монтаж дренажних систем, організація рельєфу з облаштування стійкого профілю ухилів, створення поверхневих стоків.

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути