chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці оголошено надзвичайну ситуацію

23 березня 2013 о 13:50

У зв’язку з ускладненням погодних умов (інтенсивний снігопад, хуртовина, замети), у столиці оголошено надзвичайну ситуацію.

Як повідомляє прес-служба КМДА, впродовж доби у Києві випало 50 мм опадів (при місячні нормі 47 мм), що складає півметра снігового покрову.

Вранці у КМДА відбулося засідання штабу на чолі з першим заступником голови КМДА Олександром Мазурчаком, під час якого було прийнято ряд першочергових рішень щодо забезпечення життєдіяльності столиці та функціонування міського господарства.

Зокрема, Мазурчак доручив усім комунальним службам мобілізуватися та у цілодобовому режимі забезпечити очищення від снігу підходів до метрополітену, сходів підземних переходів, під’їздів до лікарень, а також підходів до магазинів. До прибирання снігу у місті будуть додатково задіяні 550 осіб військовослужбовців.

«Наразі у Києві задіяна вся наявна техніка „Київавтодору“ та районів, також залучено 15 одиниць БТРів, які надало нам Міністерство оборони для того, аби можна було прибрати фури з вулиць. Ми робимо все можливе, аби стабілізувати ситуацію», – наголосив Мазурчак.

Крім того, було вирішено зменшити інтервал руху поїздів Київського метрополітену, аби забезпечити належні умови для перевезення пасажирів.

«Наразі, коли система наземного транспорту паралізована через сильний снігопад і в столиці оголошена надзвичайна ситуація, метрополітен залишається надійним способом пересування містом. Аби створити належні умови для перевезення пасажирів підземкою, було прийнято рішення збільшити кількість рухомого складу на лініях метрополітену та зменшити інтервал руху поїздів», – сказав Мазурчак.

Він наголосив, що наразі головним завданням усіх служб міста є очищення підходів до станцій метро.

Також КМДА просить киян та гостей столиці утриматися від користування автотранспортом, оскільки паркування машин на деякий час буде заборонено для того, аби комунальні служби міста мали змогу очистити від снігу автошляхи та тротуари.

Крім того, Мазурчак наголосив на необхідності повідомити іншим областям про заборону в’їзду до столиці екскурсійних груп дітей, які наразі перебувають на канікулах.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути