chrome firefox opera safari iexplorer

На столичному вокзалі з'явився безкоштовний Wi-Fi

27 червня 2013 о 13:03

У 2013 році до мережі безкоштовного Інтернет-доступу Kyiv Free Wi-Fi було підключено привокзальну площу біля Центрального залізничного вокзалу.

Про це повідомив заступник глави Київської міськдержадміністрації Руслан Крамаренко, якого цитує прес-служба КМДА.

Підключено до цієї мережі також Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана.

«На кожному з об’єктів було встановлено близько 20 точок доступу. Вже зараз можна сказати, що проект є успішним. Постійна кількість користувачів у Києві близько 120 тисяч осіб, які регулярно користуються безкоштовним Інтернетом за технологією Wi-Fi», — розповів чиновник.

«75% з них заходять в мережу зі своїх смартфонів, за нашими оцінками це приблизно 10% від усіх користувачів смартфонів у Києві», — зазначив Крамаренко.

Середній щодобовий трафік у мережі близько 150 Гбайт. Швидкість для користувачів, як і раніше обмежена на рівні 2 Мбіт на секунду.

Як відомо, проект реалізується повністю за спонсорські та інвестиційні кошти.

У 2012 році безкоштовний Wi-Fi з’явився на Хрещатику, Майдані Незалежності, площі Льва Толстого та у парку Шевченка.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути