chrome firefox opera safari iexplorer

Найчастіше в Україні розлучаються молоді пари

13 червня 2013 о 16:51

Від 52% до 62% розлучень в Україні припадає на молоді родини. Про це сьогодні повідомив директор Департаменту сім'ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Ковбаса, якого цитує Українська правда з посиланням на УНІАН.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні залишається високим рівень розлучень серед молодих сімейних пар. За його словами, молоде подружжя не проходить відповідного навчання.

«Якщо подивитися статистику, то пік розлучень припадає на перші роки подружнього життя — від 3-х місяців до півтора року. Саме в цей період виникає нерозуміння між чоловіком і жінкою, недовіра, фінансові труднощі», — каже він.

Ковбаса також зауважив, що в 2012 році було укладено 278 тис. шлюбів, а відсоток розлучень склав 61%.

У свою чергу, експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, президент Всеукраїнського благодійного фонду «Сім'я» Адріан Буковинський зазначив, що серед пар, які живуть у громадянському шлюбі, 95% через певний проміжок часу розлучаються.

«Сьогодні підтримка держави повинна бути спрямована на формування іміджу сім'ї, на підготовку молодих людей, які вступають в подружнє життя, оскільки є дуже багато викликів, до яких вони не готові», — зазначив Руслан Ковбаса.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути