chrome firefox opera safari iexplorer

Помер останній чоловік на Землі, що народився у XIX столітті

12 червня 2013 о 11:05

На 117-му році життя в одній з лікарень Кіото помер японець Дзіроемон Кімура, який протягом півроку носив титул найстарішого чоловіка на Землі і до сьогодні залишався єдиним чоловіком на планеті, що народився в XIX столітті.

Повідомляється, що причини смерті Дзіроемона Кімури — природні. Після смерті рекордсмена титул найстарішої людини на планеті перейшов його співвітчизниці Місао Окава. Зараз жінці 115 років. Слідом за нею йдуть три представниці США — їм від 114 до 113 років.

У грудні 2012 року Дзіроемон Кімура був визнаний представниками Книги рекордів Гіннеса найстарішим жителем Землі.

Кімура народився 19 квітня 1897 року. До виходу на пенсію рекордсмен 40 років пропрацював на пошті, а потім серйозно зайнявся веденням присадибного господарства. У японця було семеро дітей, 14 онуків, 25 правнуків і 15 праправнуків. 

В інтерв'ю, яке Кімура дав у день свого 115-річчя, він сказав, що не знає рецепту довголіття.

«Можливо, все це завдяки сонцю у мене над головою. Я завжди дивлюся вгору, на небо, така вже я людина», — розповів він. 

Втім, Кімура зізнався, що щодня прокидається о 7:30 ранку, їсть тричі на день, не курить і, якщо випиває алкоголь, то тільки в малих дозах. Улюбленими стравами він називав печений гарбуз і картопляне пюре. 

Примітно, що в його рідному місті Кетанго живуть ще 94 людини, які відзначили столітній ювілей.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути