chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові оголосили конкурс на найкращий проект пам’ятника книзі

12 червня 2013 о 15:01

У Львові хочуть встановити пам’ятник книзі. НУ «Львівська політехніка», Інститут гуманітарних і суспільних наук, Інститут архітектури, видавництво «Львівської політехніки» оголосили конкурс на найкращий проект пам’ятника.

Про це повідомили сьогодні у «Львівській політехніці», пише ZIK.

Організатори сподіваються, що пам’ятник книги, який постане у Львові на території Львівської політехніки, стане не лише окрасою міста, але й зможе ще раз нагадати людям про чудові та спокійні години, проведені у спілкуванні з книжкою.

Один із ініціаторів спорудження пам’ятника – доцент кафедри політології Львівської політехніки Олександр Горбач розповів, як виникла така ідея: «Під час пари зі студентами ми обговорювали різні речі. Я люблю на парі зачепити живі теми. Ходили разом із студентами у театр, говорили про живе спілкування людей, про живу гру акторів. Прийшли до висновку, що у наш час пропадає живе спілкування, і живе читання так само. Тому ми вирішили, що варто зайвий раз наголосити на живому читанні, привернути увагу до книги, спорудивши їй пам’ятник. Цю нашу ідею підтримало керівництво політехніки, підприємці, художники».

Як зазначає Олександр Горбач, у світі є багато пам’ятників книзі.

«За однією із львівських легенд, львівський студент мав книгу, яка приносила йому удачу. Але одного разу він зайшов у львівську кав’ярню і загубив книгу. Ми будемо сподіватися, що книга, яка постане на території Львівської політехніки у вигляді пам’ятника, замінить студентам цю книгу удачі», – сказав він.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути