chrome firefox opera safari iexplorer

У січні-травні 2013 року відбулось скорочення виробництва хліба на 7,3%

20 червня 2013 о 11:18

Скорочення виробництва хліба та хлібобулочних виробів у січні-травні поточного року на 7,3% пов'язане зі зниженням його частки в раціоні українців, повідомляється в коментарі Департаменту розвитку реального сектору економіки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
«Тенденція до скорочення виробництва хліба є довготривалою і пояснюється змінами, які відбуваються в раціоні українського споживача, а саме — переорієнтацією споживчого попиту на ті продукти, споживання яких не досягає раціональних норм, в першу чергу м'яса і молока», — йдеться повідомленні.
У травні обсяг виробництва хліба та хлібобулочних виробів склав 122 тис. тонн, що на 12,7% менше показників травня 2012 року, і 1,9% — квітня поточного року.
Раніше повідомлялося, що Київський холдинг Київхліб продовжує скорочувати виробничі потужності: на засіданні акціонерів 27 квітня було прийнято рішення про ліквідацію хлібокомбінату № 2 і вливання його в статусі виробничого цеху. Як писав Корреспондент.biz, аналогічне рішення було прийнято стосовно головного кондитерського виробництва Київхліба — Булочно-кондитерського комбінату.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути