chrome firefox opera safari iexplorer

50-метрове колесо огляду може незабаром з'явитись у центрі Києва

05 липня 2013 о 19:11

У Хрещатому парку поблизу Європейської площі в Києві мають намір встановити гігантське колесо огляду висотою в 50 метрів.

«Ми плануємо конструкцію з 36 кабінками, в кожну з яких поміститься по вісім осіб. У кабінках будуть панорамні вікна від підлоги до стелі, система кондиціонування і підігріву повітря», — цитує керівника проекту Юлію ГоменюкКорреспондент.
Вартість одного квитка складе близько 60 гривень. За один квиток можна буде зробити три оберти. В цей час всередині кабінок звучатиме музика або розповідь про Київ.
«З оглядового колеса ми почнемо реконструкцію Хрещатого парку. Пізніше тут з'явиться справжня французька карусель, атракціони для дітей і дорослих. Ще одна новинка — 7D-кінотеатр Політ над Україною, спеціально для якого знімуть унікальний фільм», — додала Гоменюк.
Крім того, наприкінці липня в Гідропарку почне роботу Аероліфт — повітряна куля з великою гондолою, в яку помістяться до 15 осіб. Планується, що ліфт буде підніматися на висоту 100 метрів.
«Відкрити атракціон ми планували на День Києва, але через снігопади та загрозу підтоплення процес затягнувся, потім довелося відкласти відкриття через різні узгодження. Тепер практично всі папери підписані — і з дня на день ми почнемо будівництво», — заявляв газеті директор компанії Аероліфт Україна В'ячеслав Гардашник.

Джерело: RegioNews
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути