chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Києва набудують мостів і чортове колесо. ФОТО

07 вересня 2012 о 11:42

Столична влад планує облаштувати пішохідну зону у центрі міста. За задумом архітекторів, пішохідно-велосипедний маршрут буде пролягати від Києво-Печерської лаври до Софіївської площі — через Дніпровські кручі, Хрещатий парк, Володимирську гірку, Контрактову й Поштову площі, Андріївський узвіз і Михайлівську площу.

У першу чергу в рамках проекту збираються благоустроїти Хрещатий парк і Володимирську гірку, пише The Village.

Основні роботи на цих об'єктах повинні закінчити до Дня Києва в 2013 році.

Так, у Хрещатому парку й на Владимирської гірці планують облаштувати пішохідні й велосипедні доріжки, причому на пагорбах їх обіцяють зробити навісними, щоб не урізати в схили й не порушувати їхню цілісність.

На Володимирській гірці з'явиться більше зелені. Лавочки, урни й ліхтарі замінять, установлять нову огорожу, стовпи з годинниками і рекламними щитами.

Також у планах з'єднати Владимирську гірку й Хрещатий парк пішохідним мостом — таким, як «Міст закоханих». Kiev Fashion Park пропонує створити на Володимирській гірці парк скульптур, подібний до того, що є на Пейзажній алеї, однак цю ідею ще не погодили,відзначає видання.

У Хрещатому парку також планують замінити лавочки, ліхтарі, урни, розбити нові клумби і висадити дерева.

Доступ автомобілів на територію хочуть обмежити, виділивши лише одну паркувальну зону. Для людей з обмеженими можливостями обіцяють зробити пандуси на сходах і відповідним чином облаштувати доріжки. У парку також планують відкрити кілька кафе з оглядовими майданчиками і встановити колесо огляду.

Коли буде закінчена облаштованість єдиної пішохідної зони, поки неясно. Спочатку зроблять мале кільце маршруту — від Поштової площі через Контрактову, потім нагору по Андріївському узвозі й звідти на фунікулері або через Володимирський парк назад до Поштової.

Вулиця Сагайдачного, як повідомили в Управлінні містобудування й архітектури Києва, стане пішохідною не раніше, ніж завершиться реконструкція Поштової площі, тобто після травня 2013 року.

Усі фото The Village

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути