chrome firefox opera safari iexplorer

Через дефіцит вагонів українці не можуть придбати залізничні квитки на серпень

15 липня 2013 о 12:30

Киянам буде важко повернутися додому після свят і напередодні початку навчального року.

В Україні вже за 45 днів знову неможливо купити квитки на кримські потяги, пишуть Вести, посилаючись на слова городян. Як можна переконатися з сервісу бронювання квитків «Укрзалізниці», найбільша «пожежа» з туристичними напрямками — Кримом і Західною Україною.

Наприклад, на 25 серпня вже нема купейних місць на потяги №206 «Феодосія — Київ», №58 «Євпаторія — Київ», №298 «Севастополь — Київ», №99 «Ужгород — Київ», декілька залишилося і на №50 «Трускавець — Київ».

Важко буде не тільки повернутися після свят і напередодні початку навчального року, але і виїхати зі столиці на вихідні.

Так, на 23 серпня нема «плацкартів» на популярні №91 «Київ — Львів» та №12 «Київ — Сімферополь», кілька вільних місць залишилося в №13 «Київ — Ужгород», №43 «Київ — Івано-Франківськ», всього три купейних — в №28 «Київ — Севастополь».

В «Укрзалізниці» запевняють: відсутність квитків — це не спекуляції, а дефіцит вагонів.

«Ми задіємо весь парк в літній час, — кажуть у прес-службі. — Але люди не можуть рівномірно розподілитися: хочуть квитки на вечір п'ятниці або на конкретний улюблений поїзд».

У відомстві пояснюють: ситуацію змінили б 248 нових вагонів, які планується придбати до кінця 2013 року. Один з творців ресурсу poizdka.org Сергій Павлов додає: щороку списують до 200 вагонів, і пасажири відчувають це в період пікових навантажень.

«Кінець серпня, популярний напрям, День Незалежності — такого поєднання факторів достатньо, щоб вже зараз розкупили майже всі квитки», — вважає він.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство