chrome firefox opera safari iexplorer

Ціни на залізничні квитки хочуть підвищити

09 липня 2013 о 17:15

Міністерство інфраструктури ініціювало підвищення тарифів на проїзд у поїздах.

Про це йдеться у наказі міністерства від 19 червня 2013 року №413, який зареєстрований у Міністерстві юстиції, але ще не набрав чинності.

В документі пропонується, що «до вартості проїзду пасажирів у загальних, плацкартних та купейних вагонах поїздів внутрішнього сполучення з 01.10.2013 застосовується індексація у розмірі 1,1».

У прес-службі «Укрзалізниці» підтвердили, що мова йде про 10% підвищення цін на квитки.

Крім цього, у наказі пропонується «вартість проїзду пасажирів у вагонах 1-го, 2-го та 3-го класів денного швидкісного поїзда Інтерсіті (ІС) визначається шляхом множення вартості проїзду відповідно в купейному, плацкартному та загальному вагонах швидкого поїзда на коефіцієнт 1,6».

Що означає таке «множення» в прес-службі «Укрзалізниці» уточнити не змогли, і попросили написати їм офіційного запиту для дачі пояснень.

Наказ також вводить, що «вартість проїзду пасажирів у вагоні 2-го класу швидкісного поїзда Інтерсіті+ (ІС+, він же „Хюндай“) визначається шляхом множення вартості проїзду у плацкартному вагоні швидкого поїзда на коефіцієнт з 01.07.2013 — 1,82, з 01.10.2013 — 1,67».

У поїздах «Нічний експрес» тариф зміниться «(НЕ) шляхом множення вартості проїзду у відповідному вагоні на коефіцієнт 1,2».

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути