chrome firefox opera safari iexplorer

Ліга Європи: «Чорноморець» переграв «Дачію»

19 липня 2013 о 09:10

«Чорноморець» приніс перші очки для України в рейтинг-таблицю коефіцієнтів УЄФА.

З перших хвилин одесити визначили свою перевагу над суперником. Молдавани «зачинилися» на своїй половині поля та грали на відбій.

Вже на 13-й хвилині Самодін та Антонов розіграли першу небезпечну атаку – перший скинув м’яча під удар другому, але після акцентованого удару нападника м’яч влучив у стійку.

За п’ять хвилин після цього на дальній удар відважився Олексій Гай. Якби хавбек влучив у ствір, був би гол, але м’яч пройшов поруч зі стійкою.

Ближче до середини першого тайму гості посміливішали і невдовзі зуміли створити перший небезпечний момент – Бобко помилився в передачі на своїй половині поля, що допомогло суперникові заволодіти м’ячем прямо перед воротами Безотосного. Удар Кркотіча прийняла на себе оборона «моряків», а от добивання Міхальова пройшло трохи вище поперечини.

До перерви одесити зуміли потурбувати голкіпера суперників лише раз, знову здалеку, знову удар завдавав Антонов, але воротар зіграв надійно.

Після перерви «Чорноморцеві» нарешті вдалася показова атака: Кутас виконав чудовий простріл з правого флангу, де опинився ніким не прикритий Олексій Гай. Удар зіркового новачка «Чорноморця» прийшовся точно під поперечину.

Через дві хвилини Камара міг зрівняти рахунок, але дальній удар футболіста на кутовий перевів Безотосний.

На емоційному пориві Бакай міг подвоїти перевагу, але з його дальнім ударом Матюхін впорався.

На 63-й хвилині Антонов і Самодін знову переграли всю оборону молдаванів, але Антонов не зумів пробити голкіпера суперників у ближньому бою.

Ближче до середини другої половини «Дачія» перехопила ініціативу, але ніякої небезпеки біля воріт української команди не створювали. За 15 хвилин до завершення матчу Міхальову вдався непоганий удар метрів з 20-и – Безотосний відбив м’яча на свого футболіста.

На останній доданій хвилині Рієра заробив чудовий штрафний на лінії карного майданчику і Антонов ідеально перекинув «стінку» — 2:0 – хороша перемога «Чорноморця».

Ліга Європи. 2-й кваліфікаційний раунд.

«Чорноморець» — Дачія — 2:0 (0:0)

Голи: 1:0 — Гай (46), 2:0 — Антонов (90+4+)

«Чорноморець»: Безотосний, Бобко, Фонтанелло, Бергер, Кутас, К.Ковальчук, Гай, Джедже, Бакай (Рієра, 65), Антонов, Самодін

«Дачія»: Матюхін, Посмак, Ілеску, Соппо, Кркотіч (Одіа, 53), Михальов, Столеру (Драговозов, 64), Огада, Овсянніков, Камара (Шевель, 72), Лапушенко

Попередження: Ілеску (82), Драговозов (89).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути