chrome firefox opera safari iexplorer

Київське «Динамо» – у чвертьфіналі Ліги Європи

18 березня 2011 о 00:29

Футболісти київського «Динамо» вийшли до чвертьфіналу Ліги Європи. У матчі-відповіді 1/8-ї розіграшу турніру українська команда з рахунком 0:1 поступилася в Англії «Манчестер Сіті», але тиждень тому перший поєдинок на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського у Києві завершився на користь динамівців (2:0). Таким чином, із загальним рахунком м’ячів – 2:1 кращою виявилася українська команда. 

Київське «Динамо» вийшло до чвертьфіналу Ліги Європи, обігравши за сумою двох матчів англійський «Манчестер Сіті». Після домашньої перемоги над англійцями з рахунком 2:0 у Манчестері підопічні Юрія Сьоміна програли 0:1. Втім такого результату вистачило, щоб продовжити єврокубкову весну саме українській команді, інформує «Чемпіон».

Стретегія Юрія Сьоміна зіграла і в Манчестері. Хоча цього разу ставка була на тотальний захист. Настанову свого тренера динамівці виконували вправно. Моментами навіть загравалися на своїй половині поля, забуваючи про ворота господарів.

Щоправда без фарту для «Динамо» в цьому матчі не обійшлося. Вже на перших хвилинах гри Балотеллі з кількох метрів не влучив у пусті ворота. Ще в першому таймі молоде дарування «городян» з усіма ознаками депресивно-маніакальної хвороби зробив ще один подарунок гостям. Поблизу штрафної «Динамо» Балоттелі пішов прямою ногою в живіт Попову і справедливо отримав червону картку і залишив свою команду в меншості.

Отримавши такий подарунок динамівці занадто розслабилися і отримали гол у свої ворота. Після розіграшу стандарту Коларов пробив низом, і м’яч проскочив Шовковського і залетів у сітку воріт. У моменті із забитим голом в офсайді, здається, перебував Тевес, але турецький суддя не помітив цього.

Гра в меншості вдавалася гостям краще, ніж в рівних складах. Команда Манчіні мала тотальну перевагу у володінні м’ячем, хоча моментів біля воріт Шовковського було не так і багато. Господарі багато атакували, пресингували, але змусити розтягнути гру динамівців не вдвавалося, а пройти захист з 9 чоловік було не так і просто, навіть маючи в команді Тевеса та Сільву. Виманити ж киян за центр поля було майже неможливо. Зрідка свої рейди робили Гусєв та Шеченко, а в другому таймі спробував поганяти британців Зозуля.

Останні хвилини поєдинку вийшли валідольними для «Динамо». На поле Манчіні випустив свіжих Джеко та Джосона. Обидва нічим допомогти команді не змогли. Від Джеко запам’ятався лише удар по центру воріт, що легко взяв Шовковський, а Джонсон за хвилин 25-ть у грі наматав кілька кілометрів, але корисним команді так і не став. «Динамо» ж з 80 по 90 хвилини та в додатковий час зіграло якось дуже грамотно, якщо порівнювати з командою часів Газзаєва.

Лінію захисту тепер вже не називають «решетом», а Юссуф провів чи не один з найкращих матчів за київський клуб в останні роки. Оскільки «Мансіті» видохся на останніх хвилинах, то «Динамо» навіть провело кілька швидких атак, хоча у площину воріт біло-сині в цій грі влучали лише двічі.

Якщо ж коротко про двобої з «Манчестер Сіті», то «Динамо» справедливо пройшло одного з лідерів англійської Прем’єр-Ліги. Підопічні Сьоміна були краще налаштовані, більш організовоні, і як виявилося, ним цей турнір просто більш потрібний, ніж тим же англійцям. Вболівальники команди Манчіні на майбутні вихідні вже і не згадають про Лігу Європи та «Динамо», якщо їх улюбленці здолають «Манчестер Юнайтед» у півфіналі Кубка Англії.

«Динамо» ж має гарний шанс при Юрію Сьоміну ще раз спробувати дійти вже до фіналу єврокубкового турніру.

Джерело: ZIK
Розділи: Здорова Спорт в Україні

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути