chrome firefox opera safari iexplorer

Львівян ошукують, надсилаючи по дві квитанції за газ

11 липня 2013 о 11:10

Деякі українці платять за газ за подвійним тарифом. Так, на гарячу лінію народного контролю поскаржились мешканці Львова: ті самі нарахування за газопостачання уже кілька місяців їм надсилають двома різними квитанціями. І хто необачний — платить двічі, повідомляє телеканал ZIK.

Дві різні квитанції кілька місяців тому знайшла у своїй поштовій скриньці пані Наталя. За одним рахунком жінка боргувала «Львівгазу» — 700 гривень, за іншим — кількадесят.

«Тоді я вирішила звернутися у „Львівгаз“, подзвонила і запитала чи є у мене борг , вони сказали, що нема і я попросила, щоб мені замість такої квитанції надавали лише таку, де вказано кількість спожитого газу і вартість виставлена, бо це є фінансовий документ», — розповіла Наталя Родіна.

У «Львівгазі» не заперечують, що такі різні документи можуть людей ошукати, та єдине, що можуть порадити: бути обережними. Другу, загальну квитанцію з переліком усіх послух, припускають, що придумали у міськраді, щоб люди швидше позбувались боргів.

«Ми від своїх квитанцій не бачимо поки необхідності і потреби відмовлятися, а то що проявляє ініціативу „Мегабанк“ разом з комунальними підприємствами, то ми не можемо заперечувати, все ж таки це покращення споживачу умов», — розповів заступник начальника управління експлуатації газового господарства м. Львова Ростислав Ковальчук.

Натомість у районних адміністраціях вважають, що квитанції впровадили саме у «Львівгазі». Там підозрюють, що так газовики покращують фінансове становище підприємства.

«Це помилка і мешканець може просто попастися на цьому, тому, що в квитанцію про квартирну оплату „Львівгаз“ домовилися і просто внесли свою графу про оплату за газ не погоджуючи ні з ЛКП ні з керівництвом району. Це просто була домовленість , можливо , керівництва „Львівгазу“», — зауважила заступник начальника відділу житлового господарства Сихівської райадміністрації Мар'яна Лакомська.

Та як боротися з двома рахунками — в місті не може відповісти ніхто, зрештою, і боротися з ними теж не беруться. Наразі в подвійних квитанціях нічого поганого не бачать і в міськраді, тому просто радять людям уважно стежити за що і кому віддають свої гроші. Схожа ситуація була у Львові і у 2008 році. Тоді при переході оплати за водопостачання від ЖЕКу напряму до водоканалу львів'яни кілька місяців отримували дві квитанції і платили двічі. Гроші, а це кілька мільйонів гривень їм так і не повернули та не списали.

Нагадаємо, українці за 5 місяців цього року накопичили боргів за газ більше, ніж за весь минулий рік.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути