chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові презентують півсотні різновидів короваїв

10 липня 2013 о 09:17

У Львові відбудеться виставка-презентація весільних короваїв. Відкриття виставки пройде у п’ятницю, 12 липня, о 15 годині у торговому центрі «Весільний дім» на території ТВК «Південний».

Під час виставки львів’янам презентуватимуть близько півсотні різновидів весільних короваїв від «Фабрики короваїв ручної роботи». Про це повідомляє прес-центр ТВК «Південний».

За словами організаторів, дата відкриття виставки є доволі символічною, адже 12 липня ми святкуємо свято Петра і Павла та закінчення «Петрівки» – одного із чотирьох багатоденних постів церковного року, після якого починається найгарячіший весільний сезон. Відтак усі майбутні молодята, а також їхні батьки і близькі зможуть не лише побачити унікальні короваї, але й скуштувати випічку на смак.

У рамках презентації ведучі розкажуть багато цікавого про українські традиції, пов’язані із короваями. На огляд відвідувачів будуть представлені як традиційні короваї, так і сучасні короваї у різних стилях – «українська вишиванка», «європейський», «модерн». Усі учасники презентації, які замовлять весільний коровай 12 липня, отримають приємну знижку на своє замовлення.

Виставка-презентація весільних короваїв на «Південному» триватиме з 12 до 14 липня. Проте після закриття виставки, «Фабрика короваїв ручної роботи» відкриє своє представництво саме у спеціалізованому торговому центрі «Весільний дім».

Довідка

Коровай – великий круглий хліб, який виконує святкові та обрядові функції. Коровай вважається символом щастя і достатку молодят. Коровай виносять на вишитому рушнику. Чим пишніший коровай, тим щасливіше і багатше життя чекає молодят, які скуштували коровай.

Коровай зазвичай є багатошаровим, на весілля його ділить староста. Верхівку віддають молодим, середню частину – гостям, а низ, в який часто запікають монети, – музикантам. Разом з шматочком короваю молоді діляться з гостями своїм щастям.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути