chrome firefox opera safari iexplorer

У Національному художньому музеї відомі ведучі та митці читатимуть вголос книги

18 липня 2013 о 12:20

Цієї п'ятниці в Національному художньому музеї стартує новий проект — «Музей.Summertime». До кінця літа, щотижня, відомі ведучі або митці протягом години читатимуть уголос художні твори.

Мета проекту — відродити стару добру традицію читання, як це було раніше в культурних салонах. Кілька зустрічей поспіль запланували з відомою ведучею на «Радіо Рокс» Сонею Сотник. Одна з умов такого читання в голос — пов'язати читання з постійною експозицією музею. За бажанням слухачі можуть приймати участь в обговоренні.

19 липня (з 18:30 до 19:30) ведуча Соня Сотник читатиме твір знаменитого американського письменника-фантаста Рея Бредбері «Кульбабове вино». Кожного літа сім'я Дугласа робить кульбабове вино, ігристий напій, аромат якого пробуджує від вічного сну уяву, народжуючи у ній незабутні образи. І як сказано в анотації до цієї книги: «Літо у неіснуючому містечку Ґрін Таун 1928 року… Веселі пустощі чотирьох безтурботних хлопчаків… І кульбабове вино, яке готує дідусь…».

Книги будуть підбиратися так, щоб були актуальні й цікаві слухачам. Читатимуться як твори сучасної літератури, так і класичної. Читати і слухати книги в залі кольорових крісел у Національному художньому музеї. Для того, щоб стати учасником проекту «Музей. Summertime», необхідно заздалегідь записатися. Уся інформація вказана на сайті музею.

Якщо читання будуть популярними у киян, його продовжать і на осінь.

Уривок з роману «Кульбабове вино»:
«...потрібно обміркувати минуле літо і підбити підсумок. А якщо він щось забуде — що ж, у погребі стоїть вино з кульбаб, на кожній пляшці виведено число, і в них — всі дні літа, всі до єдиного. Можна частіше спускатися в льох і дивитися прямо на сонце, доки не заболять очі, а тоді він їх заплющить і вдивиться в пекучі плями, швидкоплинні шрами від баченого, які все ще танцюватимуть усередині теплих повік, і почне розставляти по місцях кожне відображення і кожен вогник, доки не згадає все, до кінця...»
Вікторія ХОМЕНКО

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути