chrome firefox opera safari iexplorer

У столичному торговому центрі знову поселилась двометрова акула-няня

03 липня 2013 о 14:51

У київський ТРЦ Ocean Plaza привезли двометрову акулу-няню, яка зараз важить 120 кілограмів та є найбільшою в Україні.

Співробітники Ocean Plaza розповідають, що вдень двометровий самець відпочиває на піску на дні акваріума, а плаває переважно вночі. Тричі на тиждень акулу годують рибою, кальмарами, мідіями та креветками. За один раз вона з'їдає три кілограми.

Акула-нянька мешкає сама. Раніше передбачалося, що до неї підселять найбільшу в СНД акулу-лопату.

«Акула-лопата близько двох місяців була на карантині, але за цей час наша акула-нянька стала агресивною, і підселювати до неї нового мешканця небезпечно», — пояснив іхтіолог Олексій Цикал.

У зв'язку з цим акулу-лопату відвезли назад до Голландії.

Акули-няньки — поширене в солоних водах усього світу сімейство акул з ряду воббегонгоподібних. Акули-няньки поширені у мілких водах тропіків та субтропіків, ці акули — неквапливі та кмітливі мешканці дна.

Особливість акули-няньки полягає в її пащі, яка розташована на нижній стороні голови між кінцем морди та рівнем очей. Завдяки плоским, трикутним, із пильчатими краями зубам вона без проблем дробить їжу. Тривалість життя цього виду акул близько 20 років. У довжину вони можуть досягати більше чотирьох метрів.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути