chrome firefox opera safari iexplorer

Українці досі відправляють телеграми, хоча смс-повідомлення набагато дешевші

16 липня 2013 о 11:00

В Індії закрили усі відділення тамтешнього телеграфу. Конкурувати з дешевими смс-повідомленнями компанія, яка 160 років була головним зв'язком у цій густонаселеній країні, вже не могла.

В Україні, на відміну від Індії, телеграф ще у грі. 88 копійок платять українці за слово. Якщо телеграма термінова (доправлять адресатові за годину), то удвічі дорожче.

Наприклад, телеграма «Гості будуть завтра» має три слова плюс слова в адресі: за цей лист довелося заплатити 15 гривень 24 копійки. Отримає його адресат наступного дня. Смс, навіть дзвінки з мобільного, в десятки разів дешевші.

Телеграф у Делі із майже двохсотрічною історією вийшов з гри через збитковість. Раніше люди надсилали по півмільйона телеграм щодня, а зараз заледве кілька тисяч.

В останній день його життя люди відправили сотні тисяч телеграм на знак протесту. Але навіть така активність не допомогла. Хоча в багатьох районах густонаселеної країни люди будуть відрізаними від оперативного зв'язку зі світом. Про інтернет вони лише чули, як і про смартфони.

«Телеграми — дуже важливі. У багатьох місцях — немає телефонного зв'язку: ані мобільного, ані кабельного. Але там були телеграфні відділення. Вже 160 років. Офіційні документи, дозволи, довідки — усе це буде проблемою», — говорить працівник телеграфу Делі Ротаж Верма.

В Україні теж чимало місць, де друкарську машинку ще не замінили сучасні гаджети. І телеграми люди ще надсилають, як і листівки. Особливо активно вони це роблять до свят.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що робітники «Нової пошти» щодня крадуть собі «подарунки» із посилок.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути