chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську відкриють Інститут Конфуція

03 липня 2013 о 12:12

Підписанням угоди про співпрацю та створення Інституту Конфуція завершився візит китайської делегації з педагогічного університету Тяншуей міста Ланьчжоу (КНР) до Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (ПНУ), пише Голос України. 

Інститут Конфуція стане першим науково-освітнім та культурним осередком на території Західного регіону, де вивчатимуть не тільки мову, а й філософію, культуру, мистецтво Китаю.

За словами ректора університету Ігоря Цепенди, нова інституція стане містком міжцивілізаційного діалогу та міждержавного обміну досвідом, уможливить студентські і викладацькі академічні взаємини та реалізацію спільних наукових проектів.

У свою чергу, ректор педагогічного університету Тяншуей Ду Сунці сказав: «Дедалі більше людей у світі прагнуть вивчати китайську мову, культуру, літературу та економіку. Саме тому і виникла ідея створення та поширення центрів Інституту Конфунція».

Треба зазначити, що Прикарпатський національний університет протягом десяти років вивчення китайської мови став своєрідним центром китаїстики в Західному регіоні та активно продовжує формувати власну наукову школу, щорічно запрошуючи викладачів з КНР.

Сьогодні ПНУ випускає магістрів з дипломами, захищеними в КНР, випускники китайського відділення не мають проблем з пошуком роботи, бо сучасні економічні та культурні взаємини, що відбуваються між Україною та Китаєм, потребують дедалі більшої кількості фахівців, які досконало володіють китайською мовою.

В Україні центри Інституту Конфуція уже функціонують у Луганську, Києві та Харкові.

Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути