chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську освятили гігантську писанку для Параду вишиванок

08 серпня 2012 о 14:27

На вічевому майдані Івано-Франківська священики освятили гігантську писанку, яку повезуть до Києва на Парад вишиванок, присвячений Дню Незалежності, пише Високий замок.

Вісімдесятикілограмовий виріб створив відомий писанкар з Коломиї Олег Кіращук. Її висота — 3,75 метра, ширина — 2,58 метра. На писанці є напис “Івано-Франківськ — Христове місто”.

Намальовані етнічні елементи Гуцульщини, Бойківщини, Покуття. Два тижні команда молодих художників під керівництвом Яреми Стецика розмальовувала писанку.

“На урочистостях писанку встановлять на віз, — розповів Ярема Стецик. — Під час Параду вишиванок, де буде багато таких писанок з різних міст України, сподіваємося, що нашу визнають найкращою. Одягайте вишиванки і їдьте підтримувати нашу писанку у Києві”.

На створення символу Пасхи витратили 28 тисяч гривень. Гроші виділили із міської скарбниці Івано-Франківська.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути