chrome firefox opera safari iexplorer

На Великдень у Києві представлять величезну диво-писанку

28 березня 2012 о 15:53

У Києві на Хрещатику 15 квітня буде представлено диво-писанку, яка з 15 березня подорожує регіонами України та розписується місцевими художниками.

Про це повідомив один з організаторів Всеукраїнського фестивалю писанок, музикант Олег Скрипка сьогодні під час установчих зборів Громадянського форуму Києва.

«В цьому році ми здійснюємо таку ініціативу — на Великдень відбудеться Фестиваль писанок. Вдалося об'єднати зусилля громад і місцевих влад, і ми зробимо величезні писанки розміром 2 на 3 м, розпишемо громадою Києва це яйце і представимо його 15 квітня у Києві. Я сподіваюся, що писанку буде представлено десь в центрі міста», — сказав О.Скрипка.

Крім того, за його словами, до Дня незалежності у Києві також за підтримки громади і міської влади планується провести парад вишиванок. «Я сподіваюся, що ми подаруємо свято і започаткуємо таку київську традицію, як поєднає і старовину і сучасність, і Київ заживе таким мистецьким життям», — додав музикант.

На офіційному сайті «Параду вишиванок» повідомляється, що столичний візерунок на диво-писанці виконають відомі писанкарки та художниці Людмила та Наталія Дворяківські, а проект малюнку готуватиме писанкарка Оксана Білоус.

Розпис заготовки буде відбуватись на території ТОВ «ІКОМ». У роботі майстрині використовуватимуть машинні фарби.

За словами О.Білоус, на писанці планується намалювати київській візерунок, що був притаманний району Шулявка.

Всеукраїнський фестиваль писанок розпочався 15 березня і триватиме до Воскресіння Хрестового. За цей період планується розмалювати місцевими майстрами диво-яйця у регіонах, а також маленькі пасхальні символи місцевими жителями в обласних центрах.

Джерело: УНІАН
Розділи: Культурні акції

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути