chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні безробітні аграрії, лисники та рибалки

30 липня 2013 о 18:19

Минулого року серед зайнятого населення віком 15-70 років кожен п’ятий українець працював у сільському господарстві або промисловості, кожен шостий – у торгівлі. Про це Тиждень.ua повідомило Міністерство соціальної політики з посиланням на Державну службу статистики.

«Збільшення зайнятості у 2012 р. порівняно з 2011 роком спостерігалося у діяльності готелів та ресторанів; операціях з нерухомим майном, оренді, інжинірингу та наданні послуг підприємцям; промисловості», – йдеться у повідомленні.

Особливим попитом у роботодавців, як зазначає міністерство, користувалися кваліфіковані робітники з інструментом (19,9% від загальної кількості вільних робочих місць на кінець 2012 р.), робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (13,8%).

«Значне перевищення пропозиції робочої сили над попитом було серед робітників найпростіших професій у сільському, лісовому господарстві, риборозведенні та рибальстві», – повідомляє Мінсоцполітики.

Разом з тим упродовж 2011 року спостерігалося скорочення потреби роботодавців у працівниках металургійних професій, продавцях, службовцях, що обслуговують клієнтів, працівників найпростіших професій торгівлі та сфери послуг.

«За даними Державної служби зайнятості, серед професій, за якими чисельність безробітних, зареєстрованих в центрах зайнятості, найбільша, є такі: підсобні робітники, оператори котельні, продавці продовольчих та непродовольчих товарів, водії автотранспортних засобів, охоронці, кухарі, робітники на низькокваліфікованих ручних роботах у сільському господарстві», – зазначає міністерство.

Нагадаємо, зігдно з результатами дослідження «Барометр ринку праці України 2012» дослідницького центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua, попит на робочий персонал зростає – за останній рік кількість вакансій у профсфері зросла на 22%.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути