chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з'явиться премія імені Богдана Ступки

04 липня 2013 о 16:42

Президент України підписав доручення щодо заснування Державної премії України імені Богдана Ступки.

Відповідно до документа, прем'єр-міністр має до 20 серпня 2013 року забезпечити підготовку та внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до закону України «Про державні нагороди України», повідомляє прес-служба глави держави.

Як наголошено в повідомленні, відповідне доручення підписано «з метою відзначення вагомих творчих здобутків у справі театрального мистецтва та увічнення пам'яті видатного українського митця Богдана Ступки».

Як повідомлялося, Герой України, народний артист України, лауреат національної премії ім.Т.Шевченка, академік Національної академії мистецтв України Б.Ступка помер 22 липня 2012 року на 71-му році життя.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути