chrome firefox opera safari iexplorer

Арена Львів стала базою олімпійської та паралімпійської підготовки

22 серпня 2013 о 16:42

Уряд включив державне підприємство Арена Львів до переліку закладів фізичної культури і спорту, яким надається статус бази олімпійської та паралімпійської підготовки.

Як повідомляє прес-служба Міністерства молоді та спорту, відповідну постанову було прийнято 21 серпня 2013 року на засіданні Уряду.

На думку міністерства, реалізація даного рішення сприятиме розвитку державного підприємства Арена Львів шляхом підготовки на ньому на високому організаційному рівні національних збірних команд України з видів спорту для участі у національних та міжнародних змаганнях.

Також повідомляється, що відповідно до закону України Про фізичну культуру і спорт Арені Львів нададуть пільги з оплати комунальних послуг. Також арена отримає державну підтримку з держбюджету як база олімпійської підготовки.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Анатолій Коньков заявив про те, що ніхто не збирається демонтувати Арену Львів.

Зазначимо, що розмови про демонтаж з'явилися після того, як стадіон виявився збитковим.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути