chrome firefox opera safari iexplorer

До Харкова на відкриття пам'ятника Висоцькому приїде його син

19 серпня 2013 о 17:02

До Харкова на відкриття меморіального комплексу «Вертикаль», до якого також належить пам'ятник легендарному поетові, виконавцеві та акторові Володимиру Висоцькому, приїде його син, Микита Висоцький, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

«Меморіальний комплекс „Вертикаль“, до якого належить і пам'ятник Володимиру Висоцькому, буде відкрито 21 серпня, напередодні Дня міста. В урочистому відкритті комплексу візьме участь син актора і співака Микита Висоцький. Початок церемонії відкриття — о 17.00», — йдеться в повідомленні прес-служби.

Окрім пам'ятника В.Висоцькому, до меморіального комплексу входить скеледром, який використовуватимуть спортсмени для тренувань і проведення змагань різного рівня. Своєю назвою «Вертикаль» комплекс зобов'язаний однойменному фільму, в якому В.Висоцький зіграв одну з головних ролей.

Комплекс розташований біля Палацу спорту, в якому В.Висоцький виступав у травні 1979 р. У травні 2006 року біля Палацу спорту було встановлено пам'ятний знак. Встановити пам'ятник тут планували до 70-річчя В. Висоцького, у січні 2008 року, проте цей захід відклали через брак фінансування.

У липні 2011 р. міський голова Харкова Геннадій Кернес пообіцяв, що пам'ятник В.Висоцькому буде встановлено. У липні 2012 р. на конкурсі було обраний кращий ескіз-ідею пам'ятника — роботу харків'янина Віктора Лівшиця та Олександра Демченка, які запропонували встановити скульптуру В.Висоцького з гітарою на тлі зім'ятого листа, на якому будуть вірші, можливо, написані почерком поета. На аркуші також зображено дружину поета, Марину Владі, і місце його роботи — знаменитий театр на Таганці. Пам'ятник відлито з бронзи.

Скеледром у формі арки розташований на невеликій відстані за пам'ятником В.Висоцькому, він буде свого роду обрамленням монумента.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути