chrome firefox opera safari iexplorer

Лишився місяць до оголошення 7 чудес Києва

26 серпня 2013 о 10:33

27 вересня, у Всесвітній день туризму та День туризму в Україні, у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» відбудеться оголошення і нагородження переможців акції «7 чудес Києва».

До 26 вересня включно кожен бажаючий може проголосувати на сайті www.7chudes.in.ua за ті сім об’єктів столиці, які, на його думку варті того, аби називатися чудесами Києва. Перед голосуванням необхідно пройти нескладну реєстрацію.

7 переможців акції визначатимуться у співвідношенні 50/50 за результатами Інтернет-голосування та опитування 100 експертів у галузі туристичної справи, краєзнавства, історії. Також Оргкомітет визначить спецномінації.

На даний момент у Інтернет-опитуванні лідирують: Андріївська церква, Будинок з химерами, Києво-Печерська лавра, Андріївський узвіз, Софія Київська, Михайлівський Золотоверхий собор та Костел Святого Миколая.

Довідково

«7 чудес Києва» — це вже ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», який триватиме у 2013 році з метою визначення визначних історико-архітектурних об’єктів столиці України, які свого часу відігравали важливу роль в історії міста та досі залишаються його прикрасою.

Інтернет-голосування стартувало 13 травня цього року. «Оргкомітет спеціально вирішив використати для проведення цієї акції весняно-літній період, щоб показати унікальні місця Києва та залучити киян і гостей столиці до пізнання цього міста», — зазначив ініціатор акції Микола Томенко.

За традицією, про переможців акції будуть відзняті телевізійні передачі та видрукувана поліграфічна продукція – буклети, календарі тощо.

Співорганізатор акції – Муніципальна ліга Києва.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути