chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Григорія Сковороди реконструюють

09 серпня 2013 о 13:09

Національний меморіальний літературний музей Григорія Сковороди (с.Сковородинівка Харківської області) планують реконструювати. Про це повідомили в музеї.
Реконструкція передбачена в проекті обласної програми розвитку туристичної сфери регіону. Планується, зокрема, реконструювати альтанку, очистити ставок, відновити огорожу довкола музею (зараз вона охоплює лише половину периметра музею), відновити освітлення в парку, побудувати котельну і систему водопостачання, а також придбати трактор і газонокосарки.

За даними музею, найбільш трудомісткі з майбутніх робіт – очищення ставка і будівництво альтанки. За переказами альтанка знаходилася на острові. Приблизно у 70-і роки, коли ставок чистили, острів пішов під воду, а альтанка зникла ще раніше. Її фотографій не збереглося, і зовнішній вигляд альтанки можна відновити лише за словами очевидців.

«За переказами філософ любив сидіти в альтанці, пити чай, роздумувати і вести бесіди. Швидше за все, альтанку з'єднають з берегом невеликим містком», – відзначили у музеї.

Ще один захід, що не терпить зволікання, – консервація дуба Сковороди. Ці роботи частково були проведені, але їх потрібно продовжувати, щоб зберегти пам'ятник.

«Адже це візитна картка нашого музею. Всі туристи хочуть відвідати цей пам'ятник», – відзначили в музеї.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути