chrome firefox opera safari iexplorer

На Кубку світу українська плавчиня виборола «золото»

08 серпня 2013 о 16:14

Українка Зевіна завоювала «золото» на першому етапі Кубку світу FINA з плавання.
Українка Дарина Зевіна завоювала золоту медаль на дистанції 200 м плавання на спині на першому етапі Кубку світу FINA (Міжнародної федерації плавання) у Ейндховені (Нідерланди). Як повідомили УНІАН у Федерації плавання України, у 25-метровому басейні Ейндховену українській спортсменці не було рівних. У попередньому запливі вона фінішувала з результатом 2 хвилини 03.32 секунди. У фіналі Зевіна здолала дистанцію за 2:02.04.

Друге місце розділили дві австралійки, які показали абсолютно однаковий час – учасниця Олімпійських ігор Белінда Хокінг та дворазова чемпіонка Олімпійських ігор Емілі Сібом. Головний тренер збірної України Андрій Сердинов наголосив: «Дарина Зевіна – чемпіонка світу на короткій воді на дистанції 200 м на спині. Тож не дивно, що сьогодні їй вдалося обійти олімпійських чемпіонок та призерок чемпіонату світу, який нещодавно закінчився у Барселоні». На цьому етапі змагань Зевіна також виступатиме на дистанції 100 м на спині.

За медалі Кубку світу змагатимуться й інші українські плавці: Вікторія Солнцева виступатиме на 50 та 200 м брасом, Андрій Говоров – на 50 м вільним стилем. Ці змагання є першим етапом Кубка світу під егідою FINA. Другий етап Кубку світу пройде 10-11 серпня у Берліні.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути