chrome firefox opera safari iexplorer

Патріарх Філарет освятив Свято-Андріївський храм

05 серпня 2013 о 10:14

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет із архіпастирським візитом відвідав м. Бучу, де звершив чин освячення хрестів на бані новозбудованого храму на честь апостола Андрія Первозванного.

Його Святості співслужили: благочинний Києво-Святошинського району протоієрей Василь Чупровський, настоятель парафії протоієрей Андрій Галавін та духовенство Києво-Святошинського благочиння.

За богослужінням також молилися Бучанський міський голова Анатолій Федорук, представники інтелігенції та парафіяни, які у великій кількості зібралися на важливу подію своєї громади.

Святійший Патріарх звернувся до вірян із проповіддю, у якій розкрив значення храму, церковних таїнств і молитви для спасіння людини. його Святість відзначив: «Ці хрести, які щойно ми освятили будуть нагадувати нам, що на хресті Господь наш Ісус Христос подолав гріх і спас рід людський». «Храми будуються не для зовнішньої краси, а для очищення людини від гріхів, освячення людини — для спасіння» — сказав Предстоятель.

У своєму слові Патріарх Філарет привітав присутніх із знаменною подією освячення хрестів та подякував всім, хто потрудився на славу Божу у будівництві храму. Зокрема, Орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня був нагороджений міський голова Бучі Анатолій Федорук, орденом святителя Миколая Чудотворця благодійник парафії Віталій Косенко та Патріаршими благословенними грамотами інші жертводавці, стараннями яких був зведений величний храм.

Дякуючи Патріарху Філарету за візит, мер міста Анатолій Федорук подарував Святійшому примірник факсимільного видання «Пересопницьке Євангеліє», а настоятель парафії протоієрей Андрій Галавін — букет квітів.

Після освячення всі присутні приклалися до хрестів, дякуючи Богові за цей благословенний день.

По завершенні богослужіння Святійший Патріарх Філарет ознайомився зі станом будівельних робіт у храмі та життям парафії. Слід відзначити, що святиня складається з двох храмів: нижнього – на честь Всіх святих землі Української та верхнього – на честь святого апостола Андрія Пер

Джерело: УПЦ КП
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути