chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі встановлять пам'ятник рок-н-ролу

12 серпня 2013 о 16:25

У рамках проекту Одеса — рок-столиця планують встановити пам'ятник рок-н-ролу і облаштувати алею рок-легенд у центрі Одеси.

Спочатку планувалося, що скульптура буде встановлена ​​на Куликовому полі, де з року в рік проходять основні рок-фестивалі Одеси, але потім передумали і тепер під майданчик для пам'ятного місця розглядають центр міста, повідомляє українська газета Вести.

«Це буде велика стела, біля її основи будуть образи рок-легенд — світових та одеських, наприклад, Курт Кобейн, Елвіс Преслі, одесит — засновник рок-н-ролу в нашому місті — Ігор Ганькевич. А ще в стелі обов'язково будуть імена тих , хто залишить підпис у зверненні, щоб цей пам'ятник з'явився в Одесі», — говорить один з авторів проекту Антон Семенюк.

Відкриття проекту заплановано на серпень 2014 року. Скульптури в парку будуть встановлені в людський зріст, а «парковий ансамбль» буде поповняться щороку новими пам'ятниками.

«Одеса — це столиця рок-н-ролу, оскільки тут відкрився перший в Україні і другий у колишньому Союзі рок-клуб (перший був у Пітері)», — повідомив журналістам Семенюк. Крім того організатори проекту повідомили, що пам'ятник рок-н-ролу стане першим на території України такого роду.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути