chrome firefox opera safari iexplorer

За ініціативи Партії регіонів в Одесі встановлять пам'ятник російському полководцеві Суворову

25 липня 2012 о 10:49

Як передає кореспондент УНІАН, за ініціативи групи депутатів від Партії регіонів сьогодні на сесії Одеська міськрада ухвалила рішення встановити в Одесі на перехресті проспекту Добровольського і Дніпропетровської дороги копію пам'ятника російському полководцеві Олександру Суворову роботи скульптора Бориса Едуардса.

Цей пам'ятник було встановлено у місті 1914 року, а після війни, в 1945 році, влада ухвалила рішення передати його до Ізмаїла — з урахуванням заслуг полководця за взяття міста російськими військами.

За словами депутата від ПР Геннадія Труханова, який виступив на сесії, для установки копії пам'ятника залучено позабюджетні кошти. За деякими відомостями, ці роботи будуть завершені восени, напередодні виборів до Верховної Ради, в яких має намір взяти участь по мажоритарному округу і Г.Труханов.

Міськрада також ухвалила рішення про перенесення пам'ятника робітникам одеського заводу «Більшовик», які загинули під час Великої Вітчизняної війни. Депутат Сергій Бовбалан, який виступив на сесії, відзначив, що члени міськради фактично лише узаконюють вже виконане перенесення цього пам'ятника, до чого причетний лідер фракції ПР в міськраді Г.Труханов. «Поряд із заводом «Більшовик» пам'ятника вже немає, — відзначив С.Бовбалан, — хоча ніхто не давав дозволу на перенесення його з Балтської дорогі в інше місце, не узгоджував перенесення скульптури».

Він запропонував зняти питання з обговорення, а присутньому в сесійному залі прокуророві Одеси Геннадієві Фуртату розібратися з самовільним перенесенням пам'ятника.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути