chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні зафіксовано спалах менінгіту

22 серпня 2013 о 09:01

Хвороба брудних рук поширюється Україною. У санепідемстанції через львівських хворих поки що не панікують

В Україні зафіксований серозний менінгіт — це інфекційне захворювання, яке, при потраплянні в організм, викликає ентеровіруси. Недуга здатна вразити мозкову оболонку, а в групі ризику опинилися малеча і підлітки. Небезпека є і у водоймах, і на власних руках. Наслідки цієї хвороби — це тижні в інфекційному відділенні або навіть смерть, — йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

У інфекційній лікарні Львова із діагнозом серозний менінгіт перебуває 22 дитини. Збудник потрапляє в організм через шлунково-кишковий тракт. Якщо у вас імунітет міцний, то трохи симптомів отруєння і ви — вільні. Коли ж організм ослаблений, то недуга здатна сильно вдарити по голові: нестерпний головний біль, нудота, висока температура, а ще часом чутливість до світла, звуків чи дотиків.

А причиною може бути погано вимите яблуко або випадковий ковток води у ставку. Занести в організм вірус можна і власними руками. Передати іншому — взагалі жодних проблем. У санепідемстанції через львівських хворих поки що не панікують, бо спільного збудника там не знайшли. Кажуть, що ситуація по Україні є стабільною. Однак це не привід послаблювати пильність. Воду треба пити тільки кип'ячену, фрукти і овочі ретельно полоскати, купатися лише там, де дозволено і мити руки з милом. Нагадаємо, що 10 дітей госпіталізовані з менінгітом на Житомирщині.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути