chrome firefox opera safari iexplorer

Виставка «Обитель Архангела Михаїла»

02 серпня 2013 о 09:07

1 серпня 2013 року з благословення Святійшого Патріарха Київського і вієї Руси-України Філарета, в Арт-галереї Національної парламентської бібліотеки України відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Обитель Архангела Михаїла», присвяченої 1025-річчю Хрещення Київської Русі та 900-літтю освячення Михайлівського Золотоверхого собору.

Виставка складається з 30-ти робіт фотохудожника, протоієрея Сергія Цьоми і охоплює собою вигляд Золотоверхого монастиря до його руйнування, період відродження, час освячення, урочисті богослужіння та сучасні екстер'єри та інтер'єри обителі Архангела.

У відкритті фотовиставки взяли участь: намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря єпископ Вишгородський Агапіт з братією обителі, керівництво та працівники бібліотеки, викладачі та студенти Київської православної богословської академії, відвідувачі та запрошені гості.

До присутніх з словами привітання звернулися: генеральний директор національної парламентської бібліотеки – Велегжаніна Тамара Ізмайлівна, намісник монастиря єпископ Агапіт, проректор з наукової роботи КПБА – прот. Віталій Клос, професор КПБА – Степовик Д.В. та інші.

На завершення владика Агапіт подякував керівництву бібліотеки за надану можливість проведення фотовиставки та від імені Святійшого Патріарха Філарета передав для бібліотеки книги, видані Українською Православною Церквою Київського Патріархату та відзначив бібліотеку Патріаршою Благословенною гамотою.

Також владика-намісник вручив церковні нагороди, пам'ятні медалі, грамоти та подяки тим людям, які найбільше прилучилися до відкриття фотовиставки.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати фотовиставку, яка буде діяти з 1 серпня по 9 вересня 2013 року. Вхід вільний.

Джерело: УПЦ КП
Розділи: Культурні акції

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути