chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи закликають приєднуватись до патруля на захист опалого листя

26 вересня 2013 о 10:40

Як відомо, Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України забороняють вивозити з парків листя, за винятком території вздовж доріжок, навколо пам’ятників, спортивних та дитячих майданчиків.

«Достатньо зазирнути у будь-який парк восени, щоб побачити що листя прибирається на всій його території. В багатьох випадках вся територія парку вишкрібається до голого грунту, на якому навіть трави не лишається. Звісно, такі дії дуже шкідливі для парків», – розказує Олексій Василюк.

За його словами, при відсутності зміни підходів до поводження з опалим листям, мине ще кілька років і дерева у київських парках всохнуть, а нові будуть дуже важко приживатися без родючого шару ґрунту. Пригадайте насадження молодих дерев вздовж автодоріг: щороку їх саджають наново, адже в «комірках» серед асфальтованого тротуару немає ні родючого ґрунту, ні опалого листя, ні води, до якої можуть дотягнутись глибоким корінням дорослі дерева.

Національний екологічний центр України оголошує набір в добровільний патруль у столичних парках для виявлення випадків незаконного вивезення листя комунальниками.

Щоразу, зустрічаючи зеленбудівців що прибирають листя, просимо викликати міліцію для з’ясування правомірності прибирання листя в парках та повідомляти про виявлені порушення на е-мейл vasyliuk@gmail.com, зазначаючи в темі «осінь 2013».

Прес-служба Національного екологічного центру Україну

Розділи: Довкілля

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути