chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти вважають, що в Україні діє близько 50 псевдокредитних спілок

06 вересня 2013 о 14:15

В Украіні діють близько 50 псевдокредитних спілок. Про це під час засідання національного прес-клубу з аграрних питань повідомила голова Всеукраінськоі асоціаціі кредитних спілок Вікторія Волковська, передає кореспондент УНН.

«Більшість з них навіть виключені з державного реєстру фінансових установ, у них відібрані усі права надавати фінансові послуги. Але питання вкладників, які залишились без грошей, досі не вирішені, і взагалі не дуже зрозуміло, як його вирішити», — повідомила В.Волковська

Також вона повідомила, що зараз працює спеціальна комісія, яка складає реєстр ошуканих вкладників.

Як вважає голова Національноі асоціаціі кредитних спілок Украіни Петро Козинець, із зазначених 50 кредитних спілок 30% належить до так званих псевдоспілок, а інші 70% — це кредитні спілки, які «прогоріли».

«і сьогодні серед 600 існуючих кредитних спілок, треба відверто говорити, існує не один десяток в якомось розумінні псевдокредитних спілок. Моя особиста думка, що любий ідеальний закон цю проблему можна почистити. 

Існує така проблема, як людський фактор», — зазначив П.Козинець.
Нагадаємо, днями на Харківщині засудили аферистів, що ошукали майже 300 членів кредитної спілки.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути