chrome firefox opera safari iexplorer

Google вперше за 13 років змінив алгоритм видачі результатів пошуку

29 вересня 2013 о 18:10

Google оголосила про одні з найбільших змін алгоритму пошуку, який впливатиме на 90% результатів пошуку. Востаннє алгоритм пошуку не змінювався з 2000 року, це пише The New York Times.

Тепер найбільший у світі пошуковик буде більше фокусуватись на намаганні зрозуміти зв’язок між речами і словами з запиту, тоді як раніше він працював за принципом визначення ключових слів.

У компанії такі зміни пояснили тим, що користувачі питають Google дуже довгі та складні запитання, і частіше користуються пошуковиком з мобільного телефону, чи використовуючи голосовий пошук.

Google назвала новий алгоритм пошуку Hummingbird. Компанія оголосила про нього під час святкування 15-ої річниці пошуковика, яку святкували у гаражі, де засновники Google починали свій масштабний проект.

У компанії не говорять багато про те, як працює пошук тепер. Зазначається, що нововведення були впроваджені місяць тому, а користувачі могли не помітити суттєвих змін під час користування гуглом з того часу.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути