chrome firefox opera safari iexplorer

Стартував кавовий чемпіонат баріста у Львові

26 вересня 2013 о 13:53

У межах свята «До Львова на каву» сьогодні, 26 вересня, на площі Ринок (з північної сторони) розпочався ІII Західноукраїнський чемпіонат баріста.

Цього року у змаганні братимуть участь 12 учасників. Оцінюватимуть їхні кавові витвори 16 суддів. Переможець отримає цінний приз? повідомляє Zaxid.net.

Чемпіонат триватиме два дні. Сьогодні визначать шість найкращих, що поборються за звання переможця завтра. Учасниками є працівники кав'ярень, що представлені на святі, а також найкращі баріста зі Львова та Західної України.

«Вчора відбулися тренування учасників», – повідомив директор міського свята «На каву до Львова» Андрій Сидор. Він додав, що цьогоріч суддів більше, ніж торік. Єдиним критерієм суддівського оцінювання, за його словами, є смак приготованої кави.

"Коли ми розпочинали проводити свято «До Львова на каву», більшість рестораторів у Львові не знали, що таке професія «баріста», – зауважив Андрій Сидор.

Чемпіонат баріста відбувається під егідою SCAE в Україні (Європейська Асоціація Спешаліті Кави) за правилами WBC.

Нагадаємо, торік перемогу здобув Назарій Шоляк, представник кав’ярні «Креденс кафе». Переможець виборов поїздку до Києва на Національний український чемпіонат баріста.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути