chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть заборонити автономне опалення

04 вересня 2013 о 12:11

Українцям заборонять встановлювати автономне опалення. Кабінет міністрів України на чолі із його головою Миколою Азаровим пропонує заборонити відключення від централізованих тепломереж і гарячого водопостачання без дозволу місцевої влади. В іншому випадку на співвітчизників очікують штрафи — від 340 до 1360 грн. Причиною заборони є забруднення повітря та зниження температури повітря у квартирах, які підключені до центрального опалення. 

Як поставилися до такої новини співвітчизники, які вже звикли до власних котелень, йдеться в сюжеті програми «Сніданок з 1+1». 

Так, наприклад, пенсіонер пан Василь, який гріється від автономного опалення вже 6 років, не в захваті від нових ініціатив уряду. 

«Ми не отримували того тепла, яке має бути, 18 градусів у нас не було. У нас тільки було 14–16», — говорить чоловік. 

Крім того, завдяки власній котельні пенсіонер щомісячно економить 300 гривень на вартості тепла. 

« 649 гривень ми платили за обігрів трьох кімнат, а тепер ми платимо близько 350 гривень, — це вполовину менше», — додав він. 

Мріє про таку економію і 28-річний Андрій. Втім встановити котельню чоловік не може, адже ЖЕК видав обмежену кількість дозволів — лише 10 на будинок. 

«І я не встиг в цю чергу влізти. Ну, а наразі взагалі неможливо зробити. ЖЕК не дає дозволи вже», — жаліється хлопець. 

А от інші кияни запевняють, що попри всі заборони, сусіди продовжують встановлювати автономні котельні. 

«Все одно газ контора дає. У того кум, у того брат, у того сват», — говорять вони.

Жінки категорично проти автономних котлів, адже це – небезпечно: «Це ж газ. Раптом випадково не спрацює там щось? Адже скільки скрізь вибухів було». 

Натомість у власників автономного опалення є свої аргументи. «Це наша власність. Відстоїмо!», — заявляють вони. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці під час морозів можуть залишитись без опалення.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути