chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть заборонити автономне опалення

04 вересня 2013 о 12:11

Українцям заборонять встановлювати автономне опалення. Кабінет міністрів України на чолі із його головою Миколою Азаровим пропонує заборонити відключення від централізованих тепломереж і гарячого водопостачання без дозволу місцевої влади. В іншому випадку на співвітчизників очікують штрафи — від 340 до 1360 грн. Причиною заборони є забруднення повітря та зниження температури повітря у квартирах, які підключені до центрального опалення. 

Як поставилися до такої новини співвітчизники, які вже звикли до власних котелень, йдеться в сюжеті програми «Сніданок з 1+1». 

Так, наприклад, пенсіонер пан Василь, який гріється від автономного опалення вже 6 років, не в захваті від нових ініціатив уряду. 

«Ми не отримували того тепла, яке має бути, 18 градусів у нас не було. У нас тільки було 14–16», — говорить чоловік. 

Крім того, завдяки власній котельні пенсіонер щомісячно економить 300 гривень на вартості тепла. 

« 649 гривень ми платили за обігрів трьох кімнат, а тепер ми платимо близько 350 гривень, — це вполовину менше», — додав він. 

Мріє про таку економію і 28-річний Андрій. Втім встановити котельню чоловік не може, адже ЖЕК видав обмежену кількість дозволів — лише 10 на будинок. 

«І я не встиг в цю чергу влізти. Ну, а наразі взагалі неможливо зробити. ЖЕК не дає дозволи вже», — жаліється хлопець. 

А от інші кияни запевняють, що попри всі заборони, сусіди продовжують встановлювати автономні котельні. 

«Все одно газ контора дає. У того кум, у того брат, у того сват», — говорять вони.

Жінки категорично проти автономних котлів, адже це – небезпечно: «Це ж газ. Раптом випадково не спрацює там щось? Адже скільки скрізь вибухів було». 

Натомість у власників автономного опалення є свої аргументи. «Це наша власність. Відстоїмо!», — заявляють вони. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці під час морозів можуть залишитись без опалення.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути