chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні від інфекцій померло майже 8 тис. осіб

20 вересня 2013 о 12:32

В Україні з початку року від інфекційних та паразитарних хвороб померло 7 тис. 702 особи. Про це йдеться в офіційних матеріалах Державного комітету статистики.

Показник смертності з вищевказаних причин становить 29,1 на 100 тис. осіб.

Нагадаємо, найкращим захистом від контрольованих інфекційних хвороб визнана вакцинація – вона попереджує близько 3 млн смертей щороку. Разом з цим 63% загальної кількості летальних випадків серед малюків пов’язані з інфекційною патологією, якої можна уникнути шляхом проведення вчасної та планової вакцинації.

У середньому 350 українських дітей щороку помирає від інфекцій, які можна попередити вакцинацією. В Україні, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

Додамо, що в Україні в цьому епідсезоні з'явиться новий штам грипу, але його симптоми не відрізняються від «традиційних» штамів. За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, циркулюватимуть три штами H1N1 (так званий свинячий грип А (Каліфорнія), інший — той, що циркулював минулого року H3N2 (Вікторія) і новий — штам вірусу групи В (Массачусетс).