chrome firefox opera safari iexplorer

З початку року в Україні померло від грипу 10 людей

03 квітня 2013 о 13:20

Станом на 13 тиждень поточного року в Україні у 10 померлих осіб виявлено вірус грипу, який міг стати причиною смерті. Про це йдеться в офіційних матеріалах Державної СЕС, повідомляє УНН.

«При дослідження 82 зразків секційного матеріалу від померлих із підозрою на грип в 10 випадках результат позитивний», — йдеться в тексті.

Нагадаємо, станом на 21 березня, в Україні таких випадків було зареєстровано 9.

Як повідомлялось раніше, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

Разом з цим експерти зазначають, що проведення профілактичних щеплень проти грипу має відбуватись централізовано, за кошти Державного бюджету.

«Вакцинація має відбуватися лише за державними програмами. Декілька років тому піднімалось питання, щоб взагалі усі вакцини закуповували за кошти місцевих бюджетів, тобто щоб не закуповувати централізовано. Але цього не зробили, бо зрозуміли, що це призведе до втрати контролю, адже все, що стосується вакцинації, Національної програми імунізації та безпеки країни, має проводитися лише централізовано за кошти державного бюджету. Це стосується будь-якої вакцинації: від грипу, від пневмококу, від менінгококу – це все має бути лише за кошти державного бюджету», — сказала лікар-імунолог Наталя Винник.

На території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), Інтанза*15/Інтанза*9 (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), а також ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути