chrome firefox opera safari iexplorer

Наступного року щеплення проти грипу можуть стати обов’язковими — МОЗ

03 жовтня 2013 о 17:12

З наступного року розглядається можливість внесення до календаря щеплень вакцинації проти грипу. Про це на брифінгу повідомила начальник Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ України Галина Довганчин, передає кореспондент УНН.

“Щеплення вже розглядається, зокрема це основні вакцини. Проте зараз в рамках затвердженого календаря щеплень не передбачено вакцинацію проти грипу”, — зазначила Г.Довганчин.

Окрім цього, за її словами, зараз немає централізованих закупівель вакцин проти грипу, а здійснюється за рахунок місцевих коштів.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому півмільйона смертей.

Як повідомлялось раніше, в цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути